4/17/2009

2009 első 3 hónapja

Mi történt velünk kutyás, magyar agaras vonatkozásban áprilisig?
Hát elég sok minden. :)

Februárban Remi Csehországba utazott, hogy egy coursing versenyen liszensz futamot fusson. A szóló futam sikerült de a páros futam (Hisztivel) sajnos nem - Remi megállt, fájlalta a mancsát. Ez volt élete első coursing próbálkozása és nagyon büszke vagyok rá, hiszen korábban soha nem futott sem versenytakaróban sem szájkosárban.

Egy videó Remi havas coursingjéről (katt).

Így hát 28-án a kecskeméti coursingen folytattuk a liszensz megszerzését - azaz valójában csak elkezdtük, mert az igazolás a cseh teljesített szóló futamról sajnos a mai napig nem érkezett meg).

Itt sikerült a szóló és egy páros futam telejsítése a szuabályoknak megfelelően. A második páros futamra (a két páros futam nem futható meg egyazon napon) márciusban került sor a hódmezővásárhelyi coursingen. Remi nagyon meggyőzően futott és így megszerezte a versenyengedélyt (liszensz).

Februárban került sor az MEOE 3 agár klubjának hagyományos évadzáró vacsorájára, ahol nagy örömömre kiderült, hogy Aranyági Utonálló Fabula Remi a 2008-as év 2. legeredményesebb magyar agár fiatal szukája lett!

Március elején az ausztriai Graz-ban rendezett CACIB kutyakiállításon remekeltünk: Remi CACA, CACIB, Befogod Hiszti pedig CACA, CACIB, Fajtagyőztes és Fajtacsoportgyőztes lett, vagyis a több, mint 1000 kutya közül a legszebb 7 közé választották (és egyben a legszebb agár is lett).


Leírhatatlan érzés saját tenyésztésű kutyával ilyen sikert elérni. Ha jók az információim, Ch. Cserihegyi Befogod az első magyar agár, aki Ausztriában Fajtacsoportgyőztes címet ért el CACIB kiállításon!

Mivel Remi nagyon élvezi a műnyúl kergetését, úgy döntöttem, hogy a március végi isaszegi edzésen elkezdjük a pálya liszenszét is. Az április 4-i Szóló versenyen (ugyanott) pedig befejezzük - ha sikerül. Nem hiába bíztam Reményben, derekasan helytállt és a Szóló versenyen nemcsak pályaverseny liszenszét szerezte meg, de 7 magyar agár szukából az előkelő 2. helyet is megszerezte! Csak a tavalyi évi Európa-bajnokság 2. helyezettje volt gyorsabb nála aznap.

Április 18-án ismét Isaszegre, a Sétagalopp versenyre megyünk Remivel, rá egy héttel pedig Hódmezővásárhelyre, a CACL coursingre. Hiszti ugyanazon a hétvégén egy erdélyi kiállításon fog szerepelni, remélhetőleg még egy lépéssel közelebb kerülve az Interchampion címhez. :)

Ajánlott linkek: lovarda bértartás eladó kutyák magyar agár

Nincsenek megjegyzések: